URJALAN KULMILTA

Torstai 30.7.2009 klo 13:58 - Paula Virtanen


 URJALAN KULMILTA

Arvoisat Keskustanaiset perheinenne, tuon terveiseni täältä Etelä-Pirkanmaalta, Urjalan Taikayöstä! Parasta- aikaa puuhaamme täällä tulevia, perinteisiä Pentinkulma-päiviä. Jo 32. kerran muistelemme Väinö Linnaa ja hänen tuotantoaan. Tämän vuoden teema on Parantaako kirjailijan veitsi?

Urjala-viikko sisältää runsaasti monipuolista ohjelmaa joka kylällä; runoa, proosaa, kirjakahvilaa, seminaareja, taidenäyttelyitä, käsitöitä, lasten lumottua lasipäivää, kirjoittajaleirejä, kirjailijoita…ym.

Väinö Linna reitti syntyi Urjalaan vuonna 1978, kun kirjailija itse johdatti lukijansa Täällä pohjantähden alla-trilogian maisemiin. Väinö Linna ( s. 1920 ) vietti Urjalassa elämänsä 18 ensimmäistä vuotta.

Suosittelen tätä tunnelmallista kierrosta, jossa mennyt ja nykyisyys kohtaavat luontevasti. Reitin voi kulkea itsenäisesti opaskirjan avulla tai meidän omien mukavien oppaiden kanssa.

Väinö Linnan reitillä nautitaan mm. hääkahvit Koskelan torpalla, kun Akseli ja Elina saavat toisensa… Ryhmille räätälöimme elämyksellisen päivän Urjalassa ryhmän toiveiden mukaan.

Tänäkin vuonna Pentinkulman päivät huipentuvat pääjuhlaan lauantaina 1. päivänä elokuuta. Avaajaksi ja päävieraaksemme saamme pääministeri Matti Vanhasen. Joten kyllä tässä haasteita riittää niin valtuuston puheenjohtajana kuin keskustanaisenakin.

Näinä aikoina yhteisten asioiden hoito ja päätöstenteko ei ole helppoa. Talousvaikeudet, irtisanomiset ja lomautukset koskettavat useita kuntia. Maaseudut tarvitsevat nyt uusia, nuoria ja rohkeita yrittäjiä. Kunhan nyt pidämme kaikin keinoin rattaat pyörimässä, niin varmasti suomalaisella sisulla selviämme. Talkoita ja asennetta se vaatii. Ehkä opimme myös arvottamaan ja arvostamaan asioita uudella tavalla. Tuskinpa on haittaa vaikka me jokainen hieman tinkisimme tästä nykytasosta. Meillä täällä koti-Suomessa ovat asiat kuitenkin hyvin, vessammekin voimme vetää juomavedellä.

Meillä täällä Pirkanmaalla Keskustanaiset ovat aktiivisuudellaan ja toiminnallaan luoneet hyvän tukiverkoston. Täällä on sisäistetty asia että ihminen ja lähimmäinen on tärkein.

Suuri kiitos siitä kuuluu pitkäaikaiselle luotsillemme, toiminnanjohtajallemme Pirkko Vuolteelle. Hän on aina jaksanut tukea ja kannustaa meitä naisia.

Hyvät kanssasisaret, tervetuloa elämysmatkalle Pirkanmaalle. Täältä löytyy joka kunnasta mielenkiintoisia kohteita ja voimanlähteitä elämän suolaksi.

Tavataan taas Pentinkulman päivillä!

 

Paula Virtanen , yrittäjä

Urjalan kunnanvaltuuston puh. joht.

Avainsanat: Urjala


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini