Joulun aikaa

Keskiviikko 9.12.2009 klo 8:27 - Pilvi Kärkelä


Joulun aikaa   

Pienet  varpaat sipsuttavat hiljaa joulukalenterin luokse ja kätönen kokeilee kalenterissa olevia taskuja tarkasti. Mitähän se tonttu on tänä yönä taskuun sujauttanut. Pienen lahjan löydettyään pikkuisen tytön sydän on riemuissaan. Ikkunasta käydään kurkistamassa näkyykö huurteisella nurmikolla tontun jälkiä. Jännitystä ja Joulun odotusta ilmassa.

Mutta kuinka monen pieni kätönen jää ilman luotettavaa, rakastavaa vanhempaa tai läheistä aikuista? Pienen lapsen sydän käpertyy yksinäisyyteen, syyllisyyteen, hylättynä olemiseen, arvottomuuteen.  Onko sinulla aikaa pysähtyä läheisyydessäsi olevien lapsien kanssa ja nähdä heidän mahdollinen hätänsä, turvallisuuden kaipuunsa. Perheissä ja kodeissa eletään monenlaisissa tilanteissa, vanhempien työkiire, masennus, alkoholi , fyysiset ja psyykkiset sairaudet mitkä voivat tuoda lapsille turvattomuutta ja pahaa oloa.

Meistä jokainen voi antaa muutamankin hetken viikossa läheisille lapsille ja olla sitä kautta tukena koko perheelle, luotettavalla ja sydämestä annetulla  ajalla. Näin Joulun aikaa on aika antaa lahjoja ja muistaa läheisiä. Ja sinäkin voit olla antamassa lapselle niitä pieniä hetkiä, jotka kuitenkin kantavat paljon.

Hetken hiljentyessä voimme nähdä  edessämme lapsen kapaloituna seimeen, enkel kuoron laulavan ja ylistävän. Tuomassa meille  ilosanoman Jeesuksesta Kristuksesta, Joulun lapsesta.

Hyvää ja siunattua Joulun aikaa!

 Pilvi Kärkelä

Kihniön Keskustanaisten pj

 

 

 


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini