Mitä kuuluu?

Tiistai 15.12.2009 klo 10:12 - Minna Sarvijärvi


Mitä kuuluu?

Koska viimeksi kysyit koululaiseltasi kuulumisia? Kysyitkö niin, että hän tiesi Sinun todella haluavan tietää päivän rautaisannoksen kaveripiirisotkuja ja mukavasti menneitä oppimiskokemuksia? Tai toisinpäin? Oletko Isovanhempana muistanut kysyä lapsenlapsiltasi mitä viimeksi opettelitte vaikkapa historiassa?

Useissa kunnissa säästetään lomauttamalla myös opettajia, vaikka tilauskantaa riittää. Niissä päivissä, kun oma opettaja on pois tai kun oma opettaja suhaa toisenkin opetusryhmän peräänkatsojana, piilevät kaikki skandaalin ainekset. Lapset toimivat vähän kuin mullit: kun johtaja huomaa, että aidassa on reikä, koko porukka juoksee häntä kaaressa villisti äännellen kohti uusia seikkailuja. Seikkailupäivän aidanylitysten anti ei välttämättä ole opetussunnitelman mukainen.

Entä koska viimeksi kysyit kuulumisia esimieheltäsi, puolisoltasi, vanhemmiltasi, työkaverilta, toisilta harrastuksiin kuskaavilta vanhemmilta? Kuuntele tarkalla korvalla, kannusta, rohkaise ja pidä keskustelu Teidän kahden välisenä luottamuksen osoituksena!

Toisesta ihmisestä välittäminen kuulukoon jokaiseen päivään. Se on halpa lääke moneen pikkuvaivaan -ja isompaankin kremppaan. 

Kuulemisiin!

Minna Sarvijärvi


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini