Puoluekokous

Sunnuntai 13.6.2010 klo 23:12


Olen tänään kotiutunut historiallisesta Keskustan puoluekokouksesta. Hyvän kampanjoinnin jälkeen kokoonnuttiin tekemään päätöksiä puoluetta johtavista henkilöistä. Sen lisäksi päätettiin toimintassuunnitelma ja muuta normaalia puolekokoukselle kuuluvia asioita.

Kiihkeiden kannatuspuheenvuorojen jälkeen alkoivat maraton äänestykset. Olin mukana menettelytapavaliokunnan työskentelyssä ja äänten laskenta sujui nopeasti, vaikka salissa tuloksia odottavista ei varmaan siltä tuntunutkaan.

Puheenjohtajakierroskin vaati kaksi äänestystä. Lopputulos oli mitä parhain. Mari Kiviniemi valittiin puolueemme uudeksi puheenjohtajaksi. Kokoussalin väki räjähti taputuksiin, kun tulos julistettiin. Marilla alkaa kova pesti pääministerinä, mutta hän on lujempaa tekoa, kuin moni osaa ajatellakaan, näin minä uskon.

Varapuheenjohtajatkin uusittiin Puumalaa lukuunottamatta. Eittämättä tuli tunne, että kokoukseen tullut väki halusi tuulettaa viimeisen parin vuoden aikana tulleita paineita. Sen tuuletuksen koki erityisesti Rantakangas. Harmittamaan jäi myös Elsi Kataisen niukka tappio vaalissa.

Varsinaisen kokouksen thillerin tarjosi kuitenkin puoluesihteerin vaali. Jarmo Korhonen oli saanut hyvän haastajan Timo Laanisesta. Hänet sitten valittiinkin huimalla äänivyöryllä. Laanisen sanoja lainatakseni tapahtui "neilikka vallankunomus". Minäkin kuljin lauantai päivän neilikka rintapielessä. Fasebookissa oli siitä jo viikolla ollutkin mukava vihje "Puku päälle ja neilikka rintaan".

     Pirkko Vuolle, toim.johtaja

 

 

 


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini