tasapuolisella kustannusjaolla tasapuolisempaan työelämään

Maanantai 21.10.2013 klo 9:21 - Paula Lehtomäki


Paula Lehtomäki: Tasapuolisella kustannustenjaolla tasapuolisempaan työelämään
Monista edistysaskeleista huolimatta sukupuolten tasa-arvo työelämässä vaatii vielä määrätietoisia ponnisteluja.
- Nyt tulee tarkastella, mitkä ovat tärkeimpiä ongelmakohtia - ja löytää konkreettisia ratkaisuja, vaatii Keskustan kansanedustaja Paula Lehtomäki. Erilaisista perhevapaista ja muun muassa sairaan lapsen hoidosta aiheutuvat kustannukset kasaantuvat edelleen pääasiassa naisten ja heidän työnantajiensa harteille. On välttämätöntä kyetä jakamaan nämä kustannukset tasapuolisemmin kaikkien työnantajien kesken. Se on avain nykyistä tasa-arvoisempaan työelämään.
-  Isien perhevapaiden käyttöä pitää kannustaa. Se ei onnistu leikkaamalla, va an lisäämällä, perheiden mahdollisuuksia, täsmentää Lehtomäki.
Myös kotitalousvähennys on konkreettinen keino tukea työelämän ja perhe-elämän yhteensovitusta. Se kaipaa yksinkertaistamista. Politiikalla pitää pitkäjänteisesti ja johdonmukaisesti tukea perheiden arjen sujuvuutta ja naisten ja miesten tasa-arvoista työelämää. Onnistunut politiikka on omiaan edistämään myös asenteiden kehittymistä entistä tasa-arvoisempaan suuntaan, niin ihmisten kuin organisaatioidenkin tasolla. Lehtomäki puhuu aiheesta Tampereella 23.10. Kolme naista –kiertueen tapahtumassa. Lisätiedot: Paula Lehtomäki kansanedustaja p. (09) 432 3159 ___ Kolmen naisen kiertue toteutetaan syksyllä viidellä eri paikkakunnalla. Mukana on tuttuja nimiä politiikasta sekä muita tunnettuja henkilöitä eri elämänalueilta. Jokaisella tilaisuudella on oma mielenkiintoinen teemansa. Luvassa on tarinoita ja elämänmakuisia esimerkkejä.  Omakohtaisuutta ja kannustusta. Kokemusten vaihtoa ja keskustelua. Tapahtumapaikkakunnat ovat: Seinäjoki, Tampere, Pori, Espoo ja Kouvola.
Kolme naista -kiertue Tampereella teemana ”Naiset ja työelämän haasteet”. Keskiviikko  23.10 klo 17.30-19.30, Siperia-aukio, Finlayson alue, Tampere Äänessä kansanedustaja Paula Lehtomäki, YTT, sosiaalipsykologi Maria Härkki-Santala ja työelämän nuorisolähettiläs Aicha Manai. Tilaisuuden juontaa toimittaja, tietokirjailija Eveliina Talvitie. Tarkemmin kiertueesta >>

Avainsanat: tasa-arvoinen työelämä


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini