Naisten asema työmarkkinoilla edelleen hankala

Maanantai 4.11.2013 - Sirkka-Liisa Anttila


Kansanedustaja Sirkka-Liisa Anttila kaipaa muutosta työnantajien asenteisiin siten, että yli 50-vuotiaina työttömäksi jääneitä naisia ei pantaisi suoraan eläkeputkeen.
– Nyt kun putki on katkaistu, on käynyt selväksi, ettei näillä elämänkokemusta ja työkokemusta merkittävästi omaavilla keski-ikäisillä naisilla olekaan kysyntää työmarkkinoilla. Tässä asiassa meidän on kyettävä muuttamaan työnantajien asenteita.
Anttila korostaa naisten vahvuutta ja sopeutuvaisuutta erilaisiin elämäntilanteisiin. Naisten suurena vahvuutena on korkeampi koulutus ja vahva valmius itsensä kehittämiseen ja uudelleenkin kouluttautumiseen. Tulevaisuuden työelämän tarpeet muuttuvat koko ajan, mutta meihin naisiin on jo sisäänrakennettuna pragmaattinen käytännöllisyys ja tuhattaituruus, joka pelasti isänmaamme sodan aikana, kun kotirintamavastuu oli kokonaan naisten käsissä. Tämä osoittaa sen, että me naiset olemme vahvoja ja sopeutuvaisia erilaisiin elämäntilanteisiin ja niiden tuomiin haasteisiin.
– Suomalainen nainen on luotu menestymään! Meidän itsemme pitää ensin oppia arvostamaan omia kiistattomia vahvuuksiamme. Sanomani onkin: ”Kehu nainen päivässä. Olet sen ansainnut!”
Toinen epäkohta työmarkkinoilla on perhevapaakustannukset, jotka rasittavat naisvaltaisten alojen työnantajia kohtuuttomasti.
- Miksi pääministeri Katainen ei tuonut tullessaan Ruotsista mallia perhevapaakustannusten tasaamiseksi verovaroin? Se parantaisi merkittävästi naisten työmarkkina-asemaa, lisää Anttila.
Naisten työmarkkina-aseman kannalta olisi ollut merkittävää saada nämä yhteiskuntamme uudistamisen kannalta tärkeät kustannukset katetuksi yhteisesti verovaroin.
- Hallituksen valitsema kotihoidontuen romutusmalli ei paranna yhdenkään naisen työmarkkina-asemaa tilanteessa, jossa meillä on lähes 300 000 ihmistä vailla työtä!
Anttila puhuu aiheesta Porissa keskiviikkona 6.11 Kolme naista –kiertueen tapahtumassa.  

Avainsanat: naisten asema


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini