Tasa-arvo-ohjelma hallitusohjelmaa täydentämään

Keskiviikko 3.6.2015 klo 23:34 - Elsi Katainen


Keskustanaiset: Tasa-arvo-ohjelma hallitusohjelmaa täydentämään
 
Suomen Keskustanaiset uskoo, että seuraava hallitus kykenee turvaamaan perheiden hyvinvointia hankalasta taloustilanteesta huolimatta. Keskustanaiset myöntää, että linjaukset ovat raskaita kaikille suomalaisille. Arvovalintoja on kuitenkin tehty niiden suomalaisten puolesta, jotka yhteiskuntaa eniten tarvitsevat.
 
- Olen erittäin tyytyväinen siitä, että hyvinvointi on yksi hallituksen strategisista tavoitteista. Tavoitteena on hyvinvointierojen kaventaminen. Erityisen onnellinen olen siitä, että poikkeuksellisen hankalasta taloudellisesta tilanteesta huolimatta omaishoitoon satsataan 75 miljoonaa euroa, kotipalvelua lisätään eikä lapsilisiin kosketa muutoin kuin indeksien osalta, Keskustanaisten puheenjohtaja ja kansanedustaja Elsi Katainen korostaa.
 
Keskustanaiset toteaa, että kotitalousvähennyksen korvausasteen korottaminen helpottaa perheiden arkea ja ikä-ihmisten hoitopalvelujen kotitalousvähennysten piiriin ottaminen on erittäin tervetullut lisä.
 
- Nämä toimet tulevat varmasti osaltaan vaikuttamaan työllisyyden lisääntymiseen, Katainen kertoo. Tärkeää on myös, että kotiin vietäviä palveluja vahvistetaan ja lastensuojeluun lisätään panoksia, Katainen tarkentaa.
 
Keskustanaiset ovat tyytyväisiä siihen, että kärkihankkeissa on mukana Lapsi- ja perhepalveluiden muutosohjelma ja että perheasiat ovat yhden ministerin vastuulla. Lisäksi hallitusohjelmaan on selkeästi kirjattu päätösten lapsi- ja perhevaikutusten arviointi.  Keskustanaiset toteavat, että hallitusohjelmaa täydentämään tarvitaan erillinen tasa-arvo-ohjelma.
 
-Sukupuolivaikutusten arviointia ei saa unohtaa. Tasa-arvo ei etene ilman tavoitteita ja toimenpiteitä, Keskustanaisten puheenjohtaja Katainen muistuttaa.
 
Lisätietoja: Keskustanaisten puheenjohtaja, kansanedustaja Elsi Katainen, puh. 050 51 22 362

Avainsanat: tasa-arvo


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini