Kansainvälinen naistenpäivä ? tasa-arvoa edistettävä rohkeammin

Tiistai 8.3.2016 klo 16:49 - Sirkka-Liisa Anttila


Kannanotto

 

Sirkka-Liisa Anttila

 

8.3.2016

 

Kansainvälinen naistenpäivä – tasa-arvoa edistettävä rohkeammin

 

Naiset ovat edenneet poliittisessa ja yhteiskunnallisessa vaikuttamisessa kaikkiin merkittäviin asemiin, mutta talous- ja yrityselämän johtopaikoilla naisten osuus on vaatimaton. Lisäksi työttömyys ja erityisesti lyhyet pätkätyöt ovat erityisesti naisten ongelma. Tämä tuo suurta epävarmuutta naisten elämään ja oman tulevaisuutensa suunnitteluun. Uusien työpaikkojen saamiseksi tarvitaan kiireesti järjestöjen alustavasti sopiman yhteiskuntasopimuksen viemistä täytäntöön.

 

Naisilla on myös isoja haasteita työelämän ja perhe-elämän  yhteensovittamisessa. Työaikoihin tarvitaan enemmän joustoa perheen tarpeiden mukaan. Perhevapaat rasittavat yksinomaan naisvaltaisten alojen työnantajia, mikä heikentää merkittävästi nuorten naisten työmarkkina-asemaa. Hallitusohjelman mukaan työnantajille tullaan maksamaan 2500 euron kertakorvaus näistä kustannuksista.

 

Naisten euro on edelleen vain 83 senttiä. Samapalkkaisuuden edistämisessä olemme monista hyvistä pyrkimyksistä huolimatta onnistuneet kaikkein heikoimmin. Samapalkkaisuuden edistämiseksi tarvitaan myös toimia työmarkkinapöydissä. Samasta työstä on maksettava sama palkka sukupuoleen katsomatta. Korjattavaa on sekä yhteiskunnan rakenteissa että asenteissa

 

Suomi juhlii tänä vuonna yleisen ja yhtäläisen äänioikeuden 110-juhlavuotta. Yhteistyöllä on saatu tuloksia mutta paljon on vielä tehtävää naisten aseman parantamisessa.

 

Vetoankin vakavasti työmarkkinajärjestöihin vastuunkantamiseksi tässä vaikeassa tilanteessa. Samalla kannustan naisia vaatimaan rohkeammin itselleen tasa-arvoista asemaa yhteiskunnassamme.

 

Lisätietoja: kansanedustaja Sirkka-Liisa Anttila 050 5113044


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini