Edustajakokous Mikkeli

Tiistai 26.7.2011 klo 21:20 - Iinu Kuusento

Kokoustunnelmia Mikkelistä

Ensikertalaiselle edustajakokouskävijälle kokouksen alkutohina ei vielä ollut täysin tuttua. Kokouspaikalla vilisi sinne tänne säntäileviä ihmisiä. Paikalle tuli satoja naisia, joukossa kyllä jokunen mieskin, nuoria ja vanhoja, sekä perheitä ja ystävyksiä. Läsnä tuntui olevan laaja kirjo keskustahenkisiä ihmisiä. Kun äänestysliput oli jaettu ja tavarat saatu narikkaan, tempaistiin käyntiin Keskustanaisten edustajakokous Mikkelissä 2011. Kokous oli merkkipaalu koko järjestölle, sillä se täytti tänä vuonna pyöreät 70 vuotta. Se on erittäin pitkä aika mille tahansa järjestölle. Lisäksi kokous valitsi järjestölle uuden puheenjohtajan Anneli Jäätteenmäen jättäessä tehtävän.

En ole koskaan ollut naisasianainen tai varsinkaan feministi. Olen aina kuulunut niihin, jotka ajattelevat, että tärkeintä on se mitä on korvien välissä, ei niinkään jalkojen välissä. Edustajakokous avasi kuitenkin silmäni naisjärjestötoiminnan tärkeydelle.  Keskustanaisten 70-vuotinen historia on läpikäynyt monenlaisia yhteiskunnan vaiheita, ja ollut tukemassa ja auttamassa ihmisiä erilaisissa elämäntilanteissa. Järjestö on alkuvaiheissaan esimerkiksi helpottanut monilapsisten perheiden äitejä, järjestänyt taloihin vesijohtovettä ja mahdollistanut maatilojen emäntien lomia. Lisäksi kaikenlainen yhteistoiminta tarjoaa naisille tukiverkostoja kaupunkimuotoisessa elämässä nykyäänkin, ja järjestön virkistystoiminta tuntuu edelleen vireältä ja aktiiviselta.

Oli hienoa tulla osaksi tätä pitkää historiaa, liittyä satojen muiden naisten ketjuun, ja olla mukana luomassa jatkuvuutta järjestölle, jossa yhdessä saadaan aikaan. Ajankohtaisissa asioissa riittää järjestölle työtä jatkossakin. Edelleen pitää miettiä yhteiskuntamme ongelmia ja viedä eteenpäin tärkeäksi kokemiamme asioita. Mainitsematta ei sovi jättää myöskään kokouksen kauniita puitteita Mikkelissä. Ilma suosi kokoustamme, ja muikut maistuivat iltajuhlassa ihanilta!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: KN edustajakokous Mikkeli