Tasa-arvo-ohjelma hallitusohjelmaa täydentämään

Keskiviikko 3.6.2015 klo 23:34 - Elsi Katainen

Keskustanaiset: Tasa-arvo-ohjelma hallitusohjelmaa täydentämään
 
Suomen Keskustanaiset uskoo, että seuraava hallitus kykenee turvaamaan perheiden hyvinvointia hankalasta taloustilanteesta huolimatta. Keskustanaiset myöntää, että linjaukset ovat raskaita kaikille suomalaisille. Arvovalintoja on kuitenkin tehty niiden suomalaisten puolesta, jotka yhteiskuntaa eniten tarvitsevat.
 
- Olen erittäin tyytyväinen siitä, että hyvinvointi on yksi hallituksen strategisista tavoitteista. Tavoitteena on hyvinvointierojen kaventaminen. Erityisen onnellinen olen siitä, että poikkeuksellisen hankalasta taloudellisesta tilanteesta huolimatta omaishoitoon satsataan 75 miljoonaa euroa, kotipalvelua lisätään eikä lapsilisiin kosketa muutoin kuin indeksien osalta, Keskustanaisten puheenjohtaja ja kansanedustaja Elsi Katainen korostaa.
 
Keskustanaiset toteaa, että kotitalousvähennyksen korvausasteen korottaminen helpottaa perheiden arkea ja ikä-ihmisten hoitopalvelujen kotitalousvähennysten piiriin ottaminen on erittäin tervetullut lisä.
 
- Nämä toimet tulevat varmasti osaltaan vaikuttamaan työllisyyden lisääntymiseen, Katainen kertoo. Tärkeää on myös, että kotiin vietäviä palveluja vahvistetaan ja lastensuojeluun lisätään panoksia, Katainen tarkentaa.
 
Keskustanaiset ovat tyytyväisiä siihen, että kärkihankkeissa on mukana Lapsi- ja perhepalveluiden muutosohjelma ja että perheasiat ovat yhden ministerin vastuulla. Lisäksi hallitusohjelmaan on selkeästi kirjattu päätösten lapsi- ja perhevaikutusten arviointi.  Keskustanaiset toteavat, että hallitusohjelmaa täydentämään tarvitaan erillinen tasa-arvo-ohjelma.
 
-Sukupuolivaikutusten arviointia ei saa unohtaa. Tasa-arvo ei etene ilman tavoitteita ja toimenpiteitä, Keskustanaisten puheenjohtaja Katainen muistuttaa.
 
Lisätietoja: Keskustanaisten puheenjohtaja, kansanedustaja Elsi Katainen, puh. 050 51 22 362

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: tasa-arvo

tasapuolisella kustannusjaolla tasapuolisempaan työelämään

Maanantai 21.10.2013 klo 9:21 - Paula Lehtomäki

Paula Lehtomäki: Tasapuolisella kustannustenjaolla tasapuolisempaan työelämään
Monista edistysaskeleista huolimatta sukupuolten tasa-arvo työelämässä vaatii vielä määrätietoisia ponnisteluja.
- Nyt tulee tarkastella, mitkä ovat tärkeimpiä ongelmakohtia - ja löytää konkreettisia ratkaisuja, vaatii Keskustan kansanedustaja Paula Lehtomäki. Erilaisista perhevapaista ja muun muassa sairaan lapsen hoidosta aiheutuvat kustannukset kasaantuvat edelleen pääasiassa naisten ja heidän työnantajiensa harteille. On välttämätöntä kyetä jakamaan nämä kustannukset tasapuolisemmin kaikkien työnantajien kesken. Se on avain nykyistä tasa-arvoisempaan työelämään.
-  Isien perhevapaiden käyttöä pitää kannustaa. Se ei onnistu leikkaamalla, va an lisäämällä, perheiden mahdollisuuksia, täsmentää Lehtomäki.
Myös kotitalousvähennys on konkreettinen keino tukea työelämän ja perhe-elämän yhteensovitusta. Se kaipaa yksinkertaistamista. Politiikalla pitää pitkäjänteisesti ja johdonmukaisesti tukea perheiden arjen sujuvuutta ja naisten ja miesten tasa-arvoista työelämää. Onnistunut politiikka on omiaan edistämään myös asenteiden kehittymistä entistä tasa-arvoisempaan suuntaan, niin ihmisten kuin organisaatioidenkin tasolla. Lehtomäki puhuu aiheesta Tampereella 23.10. Kolme naista –kiertueen tapahtumassa. Lisätiedot: Paula Lehtomäki kansanedustaja p. (09) 432 3159 ___ Kolmen naisen kiertue toteutetaan syksyllä viidellä eri paikkakunnalla. Mukana on tuttuja nimiä politiikasta sekä muita tunnettuja henkilöitä eri elämänalueilta. Jokaisella tilaisuudella on oma mielenkiintoinen teemansa. Luvassa on tarinoita ja elämänmakuisia esimerkkejä.  Omakohtaisuutta ja kannustusta. Kokemusten vaihtoa ja keskustelua. Tapahtumapaikkakunnat ovat: Seinäjoki, Tampere, Pori, Espoo ja Kouvola.
Kolme naista -kiertue Tampereella teemana ”Naiset ja työelämän haasteet”. Keskiviikko  23.10 klo 17.30-19.30, Siperia-aukio, Finlayson alue, Tampere Äänessä kansanedustaja Paula Lehtomäki, YTT, sosiaalipsykologi Maria Härkki-Santala ja työelämän nuorisolähettiläs Aicha Manai. Tilaisuuden juontaa toimittaja, tietokirjailija Eveliina Talvitie. Tarkemmin kiertueesta >>

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: tasa-arvoinen työelämä