Joulun aikaa

Keskiviikko 9.12.2009 klo 8:27 - Pilvi Kärkelä

Joulun aikaa   

Pienet  varpaat sipsuttavat hiljaa joulukalenterin luokse ja kätönen kokeilee kalenterissa olevia taskuja tarkasti. Mitähän se tonttu on tänä yönä taskuun sujauttanut. Pienen lahjan löydettyään pikkuisen tytön sydän on riemuissaan. Ikkunasta käydään kurkistamassa näkyykö huurteisella nurmikolla tontun jälkiä. Jännitystä ja Joulun odotusta ilmassa.

Mutta kuinka monen pieni kätönen jää ilman luotettavaa, rakastavaa vanhempaa tai läheistä aikuista? Pienen lapsen sydän käpertyy yksinäisyyteen, syyllisyyteen, hylättynä olemiseen, arvottomuuteen.  Onko sinulla aikaa pysähtyä läheisyydessäsi olevien lapsien kanssa ja nähdä heidän mahdollinen hätänsä, turvallisuuden kaipuunsa. Perheissä ja kodeissa eletään monenlaisissa tilanteissa, vanhempien työkiire, masennus, alkoholi , fyysiset ja psyykkiset sairaudet mitkä voivat tuoda lapsille turvattomuutta ja pahaa oloa.

Meistä jokainen voi antaa muutamankin hetken viikossa läheisille lapsille ja olla sitä kautta tukena koko perheelle, luotettavalla ja sydämestä annetulla  ajalla. Näin Joulun aikaa on aika antaa lahjoja ja muistaa läheisiä. Ja sinäkin voit olla antamassa lapselle niitä pieniä hetkiä, jotka kuitenkin kantavat paljon.

Hetken hiljentyessä voimme nähdä  edessämme lapsen kapaloituna seimeen, enkel kuoron laulavan ja ylistävän. Tuomassa meille  ilosanoman Jeesuksesta Kristuksesta, Joulun lapsesta.

Hyvää ja siunattua Joulun aikaa!

 Pilvi Kärkelä

Kihniön Keskustanaisten pj

 

 

 

Kommentoi kirjoitusta.

URJALAN KULMILTA

Torstai 30.7.2009 klo 13:58 - Paula Virtanen

 URJALAN KULMILTA

Arvoisat Keskustanaiset perheinenne, tuon terveiseni täältä Etelä-Pirkanmaalta, Urjalan Taikayöstä! Parasta- aikaa puuhaamme täällä tulevia, perinteisiä Pentinkulma-päiviä. Jo 32. kerran muistelemme Väinö Linnaa ja hänen tuotantoaan. Tämän vuoden teema on Parantaako kirjailijan veitsi?

Urjala-viikko sisältää runsaasti monipuolista ohjelmaa joka kylällä; runoa, proosaa, kirjakahvilaa, seminaareja, taidenäyttelyitä, käsitöitä, lasten lumottua lasipäivää, kirjoittajaleirejä, kirjailijoita…ym.

Väinö Linna reitti syntyi Urjalaan vuonna 1978, kun kirjailija itse johdatti lukijansa Täällä pohjantähden alla-trilogian maisemiin. Väinö Linna ( s. 1920 ) vietti Urjalassa elämänsä 18 ensimmäistä vuotta.

Suosittelen tätä tunnelmallista kierrosta, jossa mennyt ja nykyisyys kohtaavat luontevasti. Reitin voi kulkea itsenäisesti opaskirjan avulla tai meidän omien mukavien oppaiden kanssa.

Väinö Linnan reitillä nautitaan mm. hääkahvit Koskelan torpalla, kun Akseli ja Elina saavat toisensa… Ryhmille räätälöimme elämyksellisen päivän Urjalassa ryhmän toiveiden mukaan.

Tänäkin vuonna Pentinkulman päivät huipentuvat pääjuhlaan lauantaina 1. päivänä elokuuta. Avaajaksi ja päävieraaksemme saamme pääministeri Matti Vanhasen. Joten kyllä tässä haasteita riittää niin valtuuston puheenjohtajana kuin keskustanaisenakin.

Näinä aikoina yhteisten asioiden hoito ja päätöstenteko ei ole helppoa. Talousvaikeudet, irtisanomiset ja lomautukset koskettavat useita kuntia. Maaseudut tarvitsevat nyt uusia, nuoria ja rohkeita yrittäjiä. Kunhan nyt pidämme kaikin keinoin rattaat pyörimässä, niin varmasti suomalaisella sisulla selviämme. Talkoita ja asennetta se vaatii. Ehkä opimme myös arvottamaan ja arvostamaan asioita uudella tavalla. Tuskinpa on haittaa vaikka me jokainen hieman tinkisimme tästä nykytasosta. Meillä täällä koti-Suomessa ovat asiat kuitenkin hyvin, vessammekin voimme vetää juomavedellä.

Meillä täällä Pirkanmaalla Keskustanaiset ovat aktiivisuudellaan ja toiminnallaan luoneet hyvän tukiverkoston. Täällä on sisäistetty asia että ihminen ja lähimmäinen on tärkein.

Suuri kiitos siitä kuuluu pitkäaikaiselle luotsillemme, toiminnanjohtajallemme Pirkko Vuolteelle. Hän on aina jaksanut tukea ja kannustaa meitä naisia.

Hyvät kanssasisaret, tervetuloa elämysmatkalle Pirkanmaalle. Täältä löytyy joka kunnasta mielenkiintoisia kohteita ja voimanlähteitä elämän suolaksi.

Tavataan taas Pentinkulman päivillä!

 

Paula Virtanen , yrittäjä

Urjalan kunnanvaltuuston puh. joht.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Urjala

Aamulehti mainostaa

Maanantai 29.6.2009 klo 9:31 - Pirkko Vuolle

Aamulehti mainostaa

Viimeisen kuukauden aikana, EU vaalien jälkeen, maakuntamme ykköslehti "levikiltään" aloitti mahtavan, ilkeästi sanottuna mainoskampanjan keskustaa vastaan. Keskustan on perinteisesti hyvin vaikea saada mitään tapahtumistaan - ministerien vierailusta - ynnä muusta keskustan imagon kannalta hyvistä asioista Aamulehteen, mutta nyt vaaliraha kohun myötä on pääministerimme (lue keskustan puheenjohtaja) kuvallaan ja lausumillaan ollut (päässyt) lehden etusivulla, voisi sanoa lähes joka lehdessä jotakin.

Oliko niin, että kun media kampanja keskustan vain kahdesta parlamentaarikosta ei mennyt läpi, niin mustamaalaus joka tapauksessa piti aloittaa. Säälittää nykyinen taso, kun maassamme olisi tavallisen kansalaisen kannalta tärkeitä yhteisesti läpi vietäviä asioita, halutaan sotkeutua "myyvään" toissijaiseen journalismiin.

Kaiken tällaisen kirjoittelun jälkeen sitten hurskaasti ihmetellään, miksi ei luoteta politiikkaan ja miksi ei mennä äänestämään. Toki on ihan hyvä, että politiikan puolellakin "mätä" paiseet puhkotaan pois, mutta rajansa se pitäisi haukunnallakin olla. 

Kommentoi kirjoitusta.

« Uudemmat kirjoitukset